Webinar Groen Gas, hoe & wat

Gepubliceerd op

Op 10 februari jl. organiseerde New Energy Coalition een gratis webinar over Groen Gas:

Alles wat je moet weten om groen gas te begrijpen.

Van het gas af. Biomassa exit. Biovergisting wel of niet. Biogas. Over groen gas valt veel te zeggen. Zin en onzin*. Het is een doolhof en de nuance is al gauw zoek. In ons webinar willen we proberen een overzicht te geven. Wat is groen gas. Welke plaats neemt het in ons energiesysteem in en waarom. Wat is de stand van zaken nu en in de toekomst.

We praten op instap-niveau, in vogelvlucht –want maar een uur- over het thema, samen met groen gas-experts: makers, gebruikers, beleidsmakers en duiders.

*Lees of beluister bijv. eens dit artikel ‘De zin en onzin van biomassa’ van klimaatjournalist Ties Joosten.

Tijdens het webinar gingen experts in op de basisvragen rond groen gas. Geen diepgaande analyses, maar een korte crashcourse om de basis te snappen.

Sprekers waren: Dinand Drankier – Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Lars Huigen – Attero, Ton Vonken – Biogas Branche Organisatie BBO / Bio Transitie Consultants, Peter Bosma – OrangeGas, Ruud Paap – New Energy Coalition / Groen Gas Nederland / TKI Nieuw Gas, Leon Stille van New Energy Coalition, was de moderator.

In de afgelopen maanden hebben de verzamelde partijen uit de groen gas-branche een overzicht gemaakt van de actuele stand van zaken van \’groen gas\’ in Nederland. Wat is er nu. Projecten, producten, regelgeving, beleid. Dit ‘Panorama Groen Gas’ wordt binnenkort publiek gepresenteerd. Deelnemers aan dit webinar krijgen het document na afloop toegestuurd. Ook wordt het op onze website gepubliceerd.

Tijdens het webinar Groen Gas: Hoe en Wat kwamen er vele vragen van de toeschouwers via live-chat – te veel om te behandelen op dat moment. Hier vindt u een overzicht van de vragen, mét de antwoorden erbij!

 

Talen: