after white

Student

New Energy Coalition ontwikkelt, organiseert en faciliteert kennisdeling via regulier onderwijs op mbo-, hbo- en universitair niveau in Noord-Nederland. Ook organiseren we, via ons Energy Academy Programme lezingen, masterclasses, excursies, symposia en debatten die voor iedereen -studenten en niet-studenten- gratis toegankelijk zijn. Zo biedt New Energy Coalition een passend en actueel onderwijsportfolio voor een slimme energietransitie.

Voldoende vakmensen

We hebben niet alleen steengoede energieprofessionals nodig, maar ook genoeg. Om studenten enthousiast te maken voor een carrière in de energiesector, werken we mee aan de campagne Follow Energy

Energie-onderwijs

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen, partners van New Energy Coalition, bieden studenten energie-onderwijs aan op hbo en universitair niveau. Mbo studenten kunnen energie-onderwijs volgen via het Energy College programma. Hbo en wo studenten kunnen kiezen voor modules, minoren, bachelor en masteropleidingen op het gebied van energie.

Energy College

Samenwerking van noordelijke mbo-instellingen. Energy College leidt vakmensen op voor de energietransitie.

Hanzehogeschool Groningen

Heeft een breed scala aan energie-opleidingen: drie masteropleidingen op het gebied van energie en bij 27 bacheloropleidingen kun je energieonderwijs volgen. Dit bestaat uit vakken binnen je eigen opleiding maar ook keuze uit minoren en stage- en/of afstudeeropdrachten binnen de Innovatiewerkplaats Energy Transition Center: EnTranCe.

Rijksuniversiteit Groningen

Studenten kunnen kiezen voor een bachelor of masteropleiding op het gebied van energie. Ook verzorgen verschillende faculteiten modules en biedt de RUG (multidisciplinaire) minoren over energie.

New Energy Academy | een New Energy Coalition programma

Organiseert jaarlijks -gratis- lezingen, excursies, symposia, masterclasses en debatten over actuele ontwikkelingen in de energietransitie. Studenten die tien Energy Learning Activities combineren met een energieroute binnen hun studie, ontvangen het Energy Academy Certificate.

Talen: