Online Presentatie Publieksrapport Consortium Waterstofwijk

Gepubliceerd op in Groene Waterstofeconomie

In hoeverre kan duurzame waterstof bijdragen aan het aardgasvrij maken van de Nederlandse woningvoorraad? De afgelopen 3 jaar heeft het consortium Waterstofwijk Hoogeveen met 22 partners met subsidie van de RVO gewerkt aan het plan voor de waterstofwijk. De resultaten laten zien wat de potentie is van duurzame waterstof, met hergebruik van het bestaande aardgasnetwerk en met behulp van een nieuwe waterstof-cv-ketel.

Het consortium vertelt u graag meer over de resultaten tijdens de onlinepresentatie van het
publieksrapport op 5 november van 14.00 tot 16.00 uur.

We nemen u op 5 november, onder leiding van wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère, mee in de resultaten van het ons werk van de afgelopen 2 jaar. Diverse betrokkenen geven een toelichting op het plan, het demonstratieproject Nijstad-Oost en de kansen voor groene waterstof in de gebouwde omgeving. Zien we u tijdens onze onlinepresentatie? U kunt zich aanmelden via deze link. Meer informatie over het programma leest u hier.

Dit project is verbonden aan het Europese project HEAVENN en daarmee is het een van de bouwstenen voor Hydrogen Valley. Noord Nederland heeft Europese erkenning gekregen en wordt inmiddels aangemerkt als de leidende Hydrogen Valley in Europa: een volwaardig en ecosysteem van groene waterstof, van productie, transport tot gebruik. New Energy Coalition is regisseur van HEAVENN.

Talen: