
BatteryNL

Onderzoek naar een nieuwe generatie batterijen gebaseerd op het begrip van gekoppelde materialen
Beschrijving
BatteryNL ontwikkelt een nieuwe generatie batterijen die veiliger zijn, een hogere energie dragen per kilo en een langere levensduur. Zulke batterijen zijn onmisbaar voor een samenleving die draait op variabele duurzame energiebronnen.
Vanuit de unieke kennispositie van Nederland wordt het hart van zulke batterijen onderzocht, namelijk het raakvlak tussen elektroliet en elektrode, om zo de lastigste processen te begrijpen en te kunnen verbeteren met schaalbare technologie. Om de technologie ook toepasbaar te maken zullen daarnaast de maatschappelijke en economische impact worden onderzocht met de belangrijkste stakeholders. Het consortium, dat bestaat uit academische experts, high-tech start-ups, multinationals en maatschappelijke partners, creëert zo een belangrijke positie voor de ontwikkeling van de toekomstige batterijtechnologie.
Onze rol
New Energy Coalition treedt op als adviseur en ondersteunt de disseminatie en communicatie van het project/projectresultaten.
We doen mee aan het BatteryNL project omdat ook wij zien dat het opslaan van stroom in batterijen cruciaal is voor energiesysteemintegratie. Betere batterijen zijn nodig om netcongestie te bestrijden en energie-efficiëntie te verbeteren. Wij willen onze kennispositie op het gebied van batterijen verbeteren zodat wij onze coalitie kunnen informeren over batterijgebruik in mobiliteit, de gebouwde omgeving, netwerkdiensten of andere toepassingen door middel van (additionele) innovatieprojecten en educatieve programma’s.
Project website
Projectpartners
Delft University of Technology, University of Twente, Eindhoven University of Technology, Utrecht University, University of Groningen, University of Amsterdam, TNO, Holst Centre, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Hanze University of Applied Sciences, Saxion University of Applied Sciences, Fontys University of Applied Sciences, Delft IMP, E-magy, Euro Support, LeydenJar, Lionvolt, LithiumWerks, PTG/e, Shell, SALD, VSParticle, Air Liquide, Forschungszentrum Jülich, MEET Battery Research Centre, ANWB, DNV, Durapower, EnergyStorageNL, InnoEnergy, New Energy Coalition, RAI, Solvis, VDL.
Contactpersoon
Voor meer informatie neem je contact op met Pim Frederix