DNV GL investeert in nieuw waterstof innovatiecentrum in Groningen.

DNV GL en Kadans Science Partner hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een nieuw multi-tenant gebouw. Ontwikkelaar Kadans Science Partners realiseert op de Zernike Campus  “Plus Ultra Groningen”, een modern bedrijfsgebouw waar DNV GL met haar 80 energie experts, laboratoria en testfaciliteiten een van de hoofdbewoners zal zijn. Waterstofonderzoek krijgt in het nieuwe complex een prominente positie.

Expertisecentrum

DNV GL is een wereldwijd opererende organisatie in kwaliteitsmanagement, risicobeheersing en advisering, actief in de  maritieme en energiesector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hovik (nabij Oslo) in Noorwegen. In Nederland heeft DNV GL vestigingen in Rotterdam, Arnhem en Groningen. De Groningse DNV GL vestiging heeft zich binnen de wereldwijde organisatie ontwikkeld tot hèt expertisecentrum op het gebied van toekomstige energiesystemen, duurzame brandstoffen, nieuwe technologieën en slimme energienetwerken.

Waterstofkoploper

In de nieuwe te realiseren laboratoria en testfaciliteiten speelt de transitie naar een duurzaam energiesysteem een belangrijke rol.  Veel van de test- en onderzoeksprogramma’s van DNV GL richten zich op gebruik van duurzame gassen, bijvoorbeeld biogas en waterstof. Er wordt gewerkt met lokale en internationale partijen aan de energiewereld van morgen. Noord-Nederland is recent door Brussel aangewezen als de eerste ‘Hydrogen Valley’ van Europa. De regio heeft alles in huis om koploper in de energietransitie te worden. DNV GL zal daar met deze investeringen nieuwe testfaciliteiten en laboratoria haar bijdrage aan gaan leveren. Een van de innovatielabs zal  worden ingericht als waterstof laboratorium. Samen met klanten wordt nieuwe technologie ontwikkeld en getest.

Nieuwe verbindingen

In het nieuw te bouwen pand ’Plus Ultra Groningen’ is plek voor meerdere innovatieve kennisbedrijven in de energie, chemie, life sciences en big data. ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Ontwikkelaar Kadans Science Partners realiseert een duurzaam gebouw dat ontmoetingen, samenwerkingen en kennisdeling tussen bewoners stimuleert.

De verhuizing naar de ondernemende en levendige Zernike Campus Groningen is voor DNV GL een bewuste keuze. Door ons partnerschap met New Energy Coalition en de samenwerking met Entrance, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen zijn we een belangrijk onderdeel van het dynamische ecosysteem op de campus.

- Johan Knijp | DNV GL
Talen: