Ondernemers vragen aandacht voor energieontwikkelingen Holland boven Amsterdam

Gepubliceerd op

Op 13 november 2019, werd een meetup voor Tweede Kamerleden en topambtenaren georganiseerd door Holland boven Amsterdam. Deze bijeenkomst was bedoeld om aandacht te vragen voor de energietransitie en –ontwikkelingen in Holland boven Amsterdam en de ontwikkelingsmogelijkheden daar. New Energy Coalition was betrokken bij de voorbereidingen.

Tijdens de korte presentaties zijn goede voorbeelden aangedragen, die de Kamerleden mee kunnen nemen in de energiedebatten die de komende weken op de agenda staan. Op 14 november is ook nog een lobby document persoonlijk overhandigd aan alle Kamerleden. Dit heeft geleid tot agendering in verband met het debat over de netinfrastructuur op 28 november a.s.

Voorbeelden van innovatieve energieprojecten in de regio stonden centraal. Holland boven Amsterdam is een innovatieve regio die werkt aan oplossingen voor de energievraagstukken van vandaag en morgen.

Frank Brandsen, van New Energy Coalition, sprak ook tijdens de bijeenkomst :”Ik maak me zorgen over de economische impact van problemen in de stroomvoorziening. De ontwikkeling van duurzame energie en nieuwe datacenters wordt momenteel belemmerd door de regionale beperkingen op het net. We hebben investeringen nodig in de netcapaciteit van Holland boven Amsterdam. De regio zet zich ook in voor de oplossingen, waarbij lokale productie van wind en zon een belangrijke rol speelt”. De boodschap aan de aanwezige Tweede Kamerleden en ambtenaren was duidelijk: De regio wil innoveren om regionale en nationale energievraagstukken aan te kunnen. De kop van Noord-Holland is strategisch gelegen voor de toekomstige waterstofeconomie van Nederland. Met de opkomst van de Noordzee als energiegebied kan Den Helder bij uitstek de plek worden waar de verschillende energievormen samenkomen. Dit vraagt om landelijke ondersteuning van deze innovatieve regio.

Voor vragen: Frank Brandsen, New Energy Coalition

T  + 31 (0)50 789 00 10

M + 31 (0)6 2279 21 24

 

Talen: