Felicitaties voor de geslaagden van het Energy Academy Programme

Gepubliceerd op

Energy Academy – het studentenprogramma voor Energie-onderwijs van New Energy Coalition – kijkt terug op een succesvol maar vreemd jaar. Vooral omdat het academisch jaar niet afgesloten kon worden met de gebruikelijke jaarlijkse diploma-uitreiking om te vieren dat 28 studenten hun Energy Academy Certificate of Declaration of Participation hebben behaald. Een goede reden om het dit jaar anders te doen; een videoboodschap aan de geslaagden!

Deelnemen aan de Energie Transitie

Voor het Energy Academy Programme organiseerden we dit jaar maar liefst 26 succesvolle leeractiviteiten met meer dan 1.000 deelnemers! Hoogtepunten in het Energy Academy Programme dit jaar zijn onder andere de Masterclass met Diederik Samsom tijdens Klimmaattop Noord, de excursie naar Parijs & Brussel met bezoeken aan de OECD, IEA, Neth-ER en het Europese Parlement en de lezing over de Groene Waterstof Economie. Door COVID-19 moest ook het Energy Academy programma zich aanpassen naar een online-omgeving. Zo heeft de Academy zowel de handen ineengeslagen met onze Business School Energy Delta Institute als zelf webinars ontwikkeld. Met succes! Hierdoor hebben studenten alsnog hun Certificate of Declaration kunnen halen zonder fysiek aanwezig te zijn in Groningen!

Over het Energy Academy Programma

De energietransitie heeft zowel goed opgeleide professionals als excellente onderzoekers met een brede kijk op het onderwerp nodig. Daarom stimuleert het Energy Academy Programme studenten met verschillende studie-achtergronden en disciplines om hun kijk op de energietransitie te verbreden. Door nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen stellen we studenten in staat de energieprofessional te worden die de wereld nodig heeft.

Om het Energy Academy Certificate of the Declaration of Participation te behalen, doen studenten mee aan het Energy Academy Programme van de New Energy Coalition. Door deel te nemen aan deze activiteiten, in combinatie met het interdisciplinair energieonderwijs van hun universiteit/hogeschool, ontwikkelen deze studenten een brede, doordachte visie op de energietransitie.

Talen: