Bedrijvenchallenge Noord-Holland levert veelbelovende winnaars

Gepubliceerd op

Noord-Holland Noord is een belangrijke energie(transitie)-regio en onderdeel van New Energy Coalition’s werkgebied.

In samenwerking met GO!-NH hebben we een MKB/bedrijven-challenge uitgezet rondom nieuwe en duurzame energie. Ruim 50 aanmeldingen kwamen binnen! Na de selectieprocedure kwamen deze week 25 winnende aanmeldingen uit de bus.

Uit de challenges door New Energy Coalition kwamen de volgende winnaars:

DOPS Recycling Technologies (Beverwijk) werkt met pyrolyse technologie voor het verwerken van afval dat nu verbrand wordt. Dankzij de techniek worden meer grondstoffen behouden voor hergebruik.

Danvos (Opperdoes) heeft een circulair en integraal filterproces ontwikkeld voor verwijdering van ammoniak uit stallucht en mest. De opgevangen ammoniak kan worden gerecycled als meststof of in een brandstofcel worden gevoegd voor de opwekking van elektriciteit en warmte.

OceansX (Bergen) is een drijvende ontziltingsinstallatie die dagelijks meer dan 1000 kubieke meter zoet water produceert, dankzij de ondersteuning van hernieuwbare energiebronnen.

Prommenz (Schagen) realiseert een duurzame woonwijk met energievoorziening gebaseerd op gelijkstroom met lagere exploitatiekosten voor de eindgebruiker.

Texel4Trading (De Cocksdorp, Texel) maakt drijvende zonnepanelen, welke een dusdanig substantiële energieopbrengst genereren, dat Texel voor een groot deel in hun energiebehoefte kan voorzien.

 

Lees meer over de challenge, de winnaars en de prijzen hier

Talen: