150 studenten en professionals kickstarten hun carrière in de energietransitie

Gepubliceerd op

Op donderdag 24 juni hebben ruim 150 studenten en professionals in de energietransitie het Energy Academy Certificaat ontvangen. Deelnemers aan het Energy Academy programma volgen het hele jaar door een reeks aan leeractiviteiten, debatten en excursies over de energietransitie. De deelnemers kregen het certificaat grotendeels via een livestream overhandigd, maar een select groepje kreeg het certificaat overhandigd door Dick Pouwels, voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool, en Cisca Wijmenga, Rector Magnificus Rijksuniversiteit Groningen, tijdens het New Energy Forum, het festival over energietransitie en duurzame mobiliteit. De Energy Academy is onderdeel van New Energy Coalition en verzorgt jaarlijks een -gratis- programma van leeractiviteiten over de energietransitie.

De energietransitie heeft naast samenwerkingen en kennis de juist-opgeleide mensen nodig. Om hieraan bij te dragen biedt Energy Academy, in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen studenten en andere geïnteresseerden extra curriculaire programma’s en activiteiten vanuit verschillende invalshoeken. Door deel te nemen aan deze activiteiten kunnen studenten naast hun reguliere studie zich verder verdiepen in de energietransitie. De afgelopen jaren is het aantal studenten die het Energy Academy-traject afrondden aanzienlijk gegroeid; van de eerste negen certificaten vijf jaar geleden, naar honderdvijftig in het afgelopen studiejaar, waarin zo’n 3.000 studenten de leeractiviteiten volgden.

Talent in beeld
De groeiende belangstelling voor het brede terrein van de energietransitie is ook te zien in de Monitor Talent in Beeld die in april verscheen. Inmiddels 1 op de 12 afstuderende studenten met energiekennis op de arbeidsmarkt komt.

Talen: