Meet Your Future in Energy Career Event brengt pionierende bedrijven en talent bij elkaar

Gepubliceerd op

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Om deze enorme transformatie tot stand te brengen, hebben we de beste en slimste bedrijven, innovaties én mensen nodig om hieraan bij te dragen. Daarom organiseren Energy Academy (part of New Energy Coalition) en Campus Groningen op dinsdag 24 november 2020 (15.00 – 17.30 uur) het online carrière event ‘Meet Your Future in Energy’. Tijdens dit evenement wordt ontmoeting tussen bedrijven en talent in de energiesector  gefaciliteerd. Deze sector is belangrijk in Groningen en ook op Campus Groningen zijn de kennisinstellingen, proeftuinen en innovatieve bedrijven echte pioniers als het aankomt op het thema energie. Tijdens het online evenement zijn er diverse bedrijven aanwezig met interactieve masterclasses, worden er webinars gegeven en is er de mogelijkheid om 1-op-1 met bedrijven in contact te komen.

Toegang tot het energie-netwerk

Energie is een belangrijke sector, zowel op wereldschaal als in de Nederlandse economie. Groningen wordt meer en meer erkend als hét centrum voor energievraagstukken. Hier is historisch gezien zoveel energiekennis  en kunde vergaard, “en op Campus Groningen is laagdrempelig toegang tot toponderzoek, gedreven talent, onderwijsinstituten en innovatieve energiebedrijven”, vult Amber van der Schaaf, Communicatie & Events Campus Groningen, aan. “Het online evenement is een mooie kans voor innovatieve bedrijven op en om de Campus om kennis te maken met talent en andersom.”

Campus Groningen en Energy Academy werken samen

Energie is één van de maatschappelijke en economische thema’s op Campus Groningen en in de regio. Het bruist op de Campus van de energie-initiatieven. De Energy Academy is de plek op de Campus om een start te maken voor een energiecarrière. De Energy Academy is onderdeel van de New Energy Coalition; een samenwerking van bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheden die een sleutelrol spelen in de energietransitie. “Als je voorop wilt lopen in de energietransitie, je energiecarrière wilt beginnen of een boost geven, en innovatieve ideeën tot wasdom wil brengen, dan moet je in Groningen zijn, zegt Linda Flanderijn, Projectmanager New Energy Coalition. “We kijken er daarom ook naar uit om met dit evenement het (toekomstige) talent en innovatief bedrijfsleven aan elkaar te verbinden”.

Over Meet Your Future in Energy Career Event

Het geplande digitale carrière evenement biedt dezelfde kansen als een fysiek evenement: workshops, 1-op-1 meetings, rondje langs de digitale stands, CV’s achterlaten en interessante netwerkgesprekken. Het digitale platform biedt volop mogelijkheden, voor (inter)nationaal talent en bedrijven om met elkaar in contact te komen. Het evenement is toegankelijk voor talent op MBO, HBO en WO niveau en voor de professionals binnen én buiten de regio. Het duurzaam blijven verbinden en aantrekken van talent en bedrijfsleven in Noord-Nederland is een initiatief en samenwerking van Gemeente Groningen, Make it in the North, Campus Groningen en Energy Academy (part of New Energy Coalition).

Aanmelden voor bedrijven en bezoekers kan gratis via www.meetyourfuture.online

Talen: