IANOS

Geïntegreerde oplossing voor carbonisatie en verslimmen van eilanden.

Doel

Het ontwikkelen van een rendabele business case om eilanden te verduurzamen met zowel op maat gemaakte technische oplossingen als het activeren van inwoners, bedrijven en andere stakeholders.

Feiten

Startdatum: 1 oktober 2020
Einddatum: 1 oktober 2024

Financiering (percentage): 100%
Projectomvang:  7 miljoen euro
Ons budget: 350.000 euro

Beschrijving

Tijdens het project dienen Ameland (Nederland) en Terceira (Portugal) als pilot eilanden omdat ze beiden veel overeenkomsten hebben met andere EU-eilanden als het gaat om energiebehoefte, bevolking, klimaat en topografische kenmerken. Door het ontwikkelen van de business cases op deze eilanden en de uitkomsten te testen op de zogeheten ‘volg-eilanden’, draagt dit project bij aan het realiseren van duurzame eilanden in Europa.

Onze rol

Wij zijn projectleider van het onderdeel ‘Energy Cooperatives and Stakeholders Engagement’, doen onderzoek voor Ameland en ondersteunen de communicatie van het project.

Partners

EDP, UNINOVA, Efacec, EDA, Efacec Electric Mobility, Governo Dos Acores, VPS, TERALOOP, Sunamp, Beon, Gemeente Ameland, TNO, Alliander, Amerlander Energie Coöperatie, SuWoTec, Hanzehogeschool Groningen, Neroa, Repowerd, SeaQurrent, Bareau, GasTerra, Comune di Lampedusa e Linosa, CNR, Commune de Bora Bora, Akuo, Municipality of Nisyrians, CERTH, CPERI, Etra, Engineering, RINA Consulting, EREF, HAEE & Ubitech.

Contactpersoon

Voor vragen over het project kan je terecht bij:

Ir. Drs. Mark de la Vieter

Coördinator Systeemintegratie

Mark de la Vieter heeft een achtergrond in Scheikundige Technologie en Bedrijfskunde en is coördinator systeemintegratie bij New Energy Coalition. Mark is expert op het gebied van slimme energienetten en het ontwikkelen van geïntegreerde business cases voor duurzame energiesystemen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als ontwikkelaar en manager van complexe Horizon 2020-projecten.

Expertises: Offshore hoogspanningsnetten Energie opslag Projectfinanciering Business cases Horizon 2020 Energiemarkten Vraagrespons
Talen: