Waterstof-partnership NL en Japan: kansen voor kennis en handel

Gepubliceerd op in Internationaal Netwerk

In opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenwerking met RVO en de Nederlandse ambassade in Tokio is op 21 januari een convenant getekend voor een Nederlands-Japanse samenwerking op het gebied van waterstofontwikkelingen. New Energy Coalition is gevraagd om te coördineren.

Een nieuw cluster van het programma Partners for International Business (PIB) bundelt zijn krachten om de waterstoftechnologie (watersector) in Japan te verbeteren.

Het cluster bestaat nu uit 12 Nederlandse bedrijven: Bronkhorst, FME, N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen Seaports, Holthausen Howden, Hygear, Kiwa, New Energy Coalition, Royal Vopak, SHV Energy, Soluforce en TNO. Zij ondertekenden op 21 januari online een PIB-samenwerkingsovereenkomst.
De komende jaren gaan zij zich inzetten om Nederland neer te zetten als strategische handels- en kennispartner voor Japan.

Bent u als Nederlands bedrijf actief binnen de waterstofsector? Meld u zich dan snel aan. Hoe eerder uw bedrijf aansluit bij het cluster, hoe meer voordelen u ervan heeft. Aanmelden kan bij Patrick Cnubben, Manager LNG & Hydrogen van New Energy Coalition en coördinator van dit cluster.

Meer informatie: klik hier

Talen: