Resultaten grensoverschrijdende studie H2 Link Regions

Gepubliceerd op

Afgelopen 3 december vond de online slotbijeenkomst plaats van het project ‘H2LinkRegions’. In dit project is onderzoek gedaan naar de kansen voor de toepassingen van waterstof in de Duits-Nederlands grensregio Groningen-Drenthe en Nedersaksen. Het project valt onder de Europese subsidieregeling van INTERREG Deutschland-Nederland. Deze subsidie heeft als doel om de samenwerking tussen Duitsland en Nederland te bevorderen.

Speciale rol

Het Noordwesten van Duitsland en het Noordoosten van Nederland kunnen een speciale rol spelen in de uitvoering van recent ontwikkelde waterstofstrategieën. Vooral de Nederlandse provincies Groningen en Drenthe en de Duitse regio Noordwestelijk Nedersaksen, de regio die in dit onderzoek is onderzocht, hebben goede voorwaarden om de waterstof economie uit te breiden. Ze zijn niet alleen belangrijke productie locaties voor hernieuwbare energie, maar ze hebben ook voldoende opslagcapaciteit met bijbehorende infrastructuur. De energiesector is een belangrijke economische factor voor de regio.

Systematische studie

Terwijl de nationale- en regionale waterstofstrategieën aandacht hebben voor de noodzaak en de mogelijkheden van grensoverschrijdende samenwerking, ontbrak het tot dusver aan een systematische studie van de mogelijkheden van een dergelijke samenwerking. Het Oldenburger Energiecluster (OLEC) en New Energy Coalition (NEC) hebben dit als kans aangegrepen en hebben opdracht gegeven om een dergelijke studie uit te voeren.

Studieresultaten H2LinkRegions

Talen: