Nieuwbouw InVesta gestart

Gepubliceerd op in Groene Moleculen

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe testcentrum van InVesta, het expertisecentrum voor vergassingstechnologie in Alkmaar, zijn begonnen. De oplevering van het nieuwe pand aan de Diamantweg 38 in Alkmaar staat nu gepland voor juli 2022. New Energy Coalition is een van de grondleggers van Investa.

In het nieuwe testcentrum van InVesta (Institute for Valorisation and Expertise in Thermochemistry Alkmaar) krijgen onderzoekers en ondernemers de beschikking over kantoor- en vergaderruimte, maar ook een laboratorium en technische faciliteiten. Het testcentrum krijgt bovendien een campus achtige functie. Hier kunnen studenten van onderwijsinstellingen en universiteiten assisteren bij onderzoeken, zelf onderzoek doen en installaties bouwen.

Financiering

Voor de financiering van de nieuwbouw zorgen de Provincie Noord-Holland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarnaast ontvangt InVesta subsidie uit het Europees POCITYF project, dat wordt gebruikt om een energie positief pand te bouwen. De bouwgrond is beschikbaar gesteld door energiebedrijf TAQA en Energie Beheer Nederland (EBN).

Over InVesta

InVesta (Institute for Valorisation and Expertise in Thermochemistry Alkmaar) helpt organisaties en bedrijven die met demonstratie-installaties praktijkonderzoek doen naar innovatieve, nog niet marktrijpe technologie├źn. De aandacht gaat daarbij speciaal uit naar duurzame energiedragers, zoals groengas, groene waterstof en biobrandstoffen. InVesta verzorgt de faciliteiten en infrastructuur waar partijen gebruik van kunnen maken.

Talen: