Groen Gas: Hoe en Wat? Gratis webinar op instapniveau

Vindt plaats op

Alles wat je moet weten om groen gas te begrijpen.

Van het gas af. Biomassa exit. Biovergisting wel of niet. Biogas. Over groen gas valt veel te zeggen. Zin en onzin*. Het is een doolhof en de nuance is al gauw zoek. In ons webinar willen we proberen een overzicht te geven. Wat is groen gas. Welke plaats neemt het in ons energiesysteem in en waarom. Wat is de stand van zaken nu en in de toekomst.

We praten op instap-niveau, in vogelvlucht –want maar een uur- over het thema, samen met groen gas-experts: makers, gebruikers, beleidsmakers en duiders.

*Lees of beluister bijv. eens dit artikel ‘De zin en onzin van biomassa’ van klimaatjournalist Ties Joosten (en de reacties!)

 

Datum    woensdag 10 februari

Tijd          16.00 – 17.00 uur

Tijdens dit gratis webinar gaan experts in op de basisvragen rond groen gas. Geen diepgaande analyses, maar een korte crashcourse om de basis te snappen. Via de chatfunctie kun je vragen stellen.

Sprekers:

Dinand Drankier – Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)

Lars Huigen – Attero

Ton Vonken – Biogas Branche Organisatie BBO / Bio Transitie Consultants

Peter Bosma – OrangeGas

Ruud Paap – New Energy Coalition / Groen Gas Nederland / TKI Nieuw Gas

Leon Stille, manager EDI Business School part of New Energy Coalition, is de moderator.

Bonus!: in de afgelopen maanden hebben de verzamelde partijen uit de groen gas-branche een overzicht gemaakt van de actuele stand van zaken van \’groen gas\’ in Nederland. Wat is er nu. Projecten, producten, regelgeving, beleid. Dit ‘Panorama Groen Gas’ wordt binnenkort publiek gepresenteerd. Deelnemers aan dit webinar krijgen een ‘sneak peek’ en krijgen het document na afloop toegestuurd

Update: Tijdens het webinar Groen Gas: Hoe en Wat kwamen er vele vragen van de toeschouwers via live-chat – te veel om te behandelen op dat moment. Hier vindt u een overzicht van de vragen, mét de antwoorden erbij!

Talen: