EU-accreditatie voor New Energy Coalition

Gepubliceerd op

 

Onlangs is New Energy Coalition door het European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) geaccrediteerd als Europese clusterorganisatie. Het EU-kwaliteitskeurmerk is onder meer van belang bij deelname aan Europese projecten. De eerste stap (brons) is nu gezet.

‚Dit bevestigt de rol en positie van New Energy Coalition in het energie-ecosysteem op regionaal en Europees niveau,‘ aldus algemeen directeur Marieke Abbink. ‚Natuurlijk gaan we voor goud, maar die route begint bij deze eerste stap. In Nederland zijn er slechts 3 organisaties met deze erkenning in ons speelveld. Het is dus best iets om trots op te zijn. Het opent nog meer Europese deuren voor ons en is een bevestiging dat we op de goede weg zijn.’

Het label voor Europese clusterorganisaties draagt onder meer bij aan de profilering bij deelname in Europees gesubsidieerde projecten. Met het behalen van het bronzen label is een eerste belangrijke stap gezet om de clusteractiviteiten die New Energy Coalition uitvoert op het gebied van onder meer innovatieontwikkeling en R&D, verder te optimaliseren.

 

Over ESCA

Het European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) is een EU-instantie die cluster-organisaties beoordeelt op diverse criteria. Aan de hand daarvan kan de organisatie een label toegewezen krijgen (getrapt van brons, naar zilver naar goud). Dit label zegt iets over het type en de kwaliteit van de organisatie.

Zie ook: https://ec.europa.eu/growth/industry/policy/cluster/excellence_en

Talen: