Webinar De stad van de toekomst

Gepubliceerd op in Systeem Integratie

Slimme energiesystemen in de gebouwde omgeving.

Tijdens het webinar spreekt Mark de la Vieter, expert op het gebied van slimme energiesystemen, over de rol van de gebouwde omgeving in de energietransitie en hoe verschillende Europese steden concrete plannen creëren voor het verduurzamen van hun energiesysteem door middel van een Sustainable Energy Action Plan.

Maar hoe gaat dit in praktijk? Hiervoor schuiven de projectleiders van MAKING-CITY, PoCITYf en IRIS – Jasper Tonen, Martijn de Vries en Roel Massink – aan tafel. Deze drie voorbeeldprojecten zijn gesubsidieerd vanuit het Europese Horizon 2020 programma en ontwikkelen en demonstreren nieuwe innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van het energiesysteem in de gebouwde omgeving. Door middel van een interactieve discussie gaan de projectleiders met elkaar in gesprek gaan om kennis en ervaringen onderling te delen en om jullie, de kijkers, een inkijkje te geven in wat je kunt doen om het energiesysteem van de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Gespreksleider: Charles van Santvoord.

Datum: Woensdag 14 april 2021
Tijd: 14:00-15:00 uur*
Locatie: Online

Voor vragen- of opmerkingen over dit evenement kunt u terecht bij Philo Tamis.

* Ook als u niet in de gelegenheid bent om het webinar live te volgen, kunt u zich aanmelden voor het webinar. Na dato ontvangt u een link om het webinar terug te kijken.

Ir. Drs. Mark de la Vieter

Coördinator Systeemintegratie

Mark de la Vieter heeft een achtergrond in Scheikundige Technologie en Bedrijfskunde en is coördinator systeemintegratie bij New Energy Coalition. Mark is expert op het gebied van slimme energienetten en het ontwikkelen van geïntegreerde business cases voor duurzame energiesystemen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als ontwikkelaar en manager van complexe Horizon 2020-projecten.

Expertises: Offshore hoogspanningsnetten Energie opslag Projectfinanciering Business cases Horizon 2020 Energiemarkten Vraagrespons

Jasper Tonen

Projectcoördinator Lighthouse Groningen - Making City

Jasper is projectcoördinator Making City voor Lighthouse City Groningen. Jasper is gespecialiseerd in het aanpakken van de energietransitie vanuit systeemperspectief en werd in 2016 uitgeroepen tot beste ingenieursprofessional van Nederland met zijn oplossing om Amsterdam in 2050 energieneutraal te maken

Martijn de Vries

Projectcoördinator Lighthouse Alkmaar - PoCITYf

Martijn de Vries is als Lighthouse City Manager van PoCITYf verantwoordelijk voor het overall projectmanagement in Lighthouse Stad Alkmaar. Martijn is al ruim 20 jaar actief als adviseur, initiator, ontwikkelaar en manager van subsidieprojecten op nationaal en Europees niveau binnen de energie-, duurzaamheid- en watersector.

Roel Massink

Projectcoördinator Lighthouse Utrecht - IRIS

Roel Massink is projectmanager Europese innovatieprojecten bij de gemeente Utrecht. Roel leidt het Horizon 2020 project IRIS Smart Cities project. Hier werken Utrecht, Nice, Gotenburg met lokale partners aan slimme energie- en mobiliteitssystemen binnen de gebouwde omgeving.

Charles van Santvoord

Coördinator Marketing & Communicatie

Charles van Santvoord is coördinator Marketing & Communicatie bij New Energy Coalition. Hij werkt al jaren als marketeer in de energiewereld en heeft een grote passie om een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Talen: