Vacature: Project Manager Waterstof-onderzoek (0,8-1 fte)

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-) instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

Ben jij stevige en ambitieuze projectmanager? Heb interesse in energietransitie in het algemeen en de rol van waterstof daarbij in het bijzonder? En is onderzoek je passie? Pak jij graag iets nieuws aan, ook al kun je nog niet helemaal overzien waar het heen gaat? En bezit jij de drive om echt het verschil te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Voor ons team Research & Innovation zoeken wij een

 Project Manager Waterstof-onderzoek (0,8-1 fte)

Deze projectmanager zal met een eigen team en een breed consortium het waterstof-onderzoek structureren, coördineren en uitbouwen.

HyDelta: waterstof onderzoeksprogramma

Het Team Research & Innovation houdt zich bezig met het ontwikkelen, verwerven en uitvoeren van onderzoek- en innovatieprojecten op het vlak van systeemintegratie en groene moleculen. Met vele (markt)partijen werken wij aan de eerste Europese ‘Hydrogen Valley’. Hier komen productie, transport, opslag en gebruik van groene waterstof samen.

Kennis is van levensbelang voor succesvolle investeringen in de waterstofketen. Mede daarom is recent het HyDelta onderzoeksprogramma uitgewerkt. De industrie, kennissector en topsector energie hebben hun krachten gebundeld, om gestructureerd kennis op te bouwen voor de introductie van waterstof. De focus ligt op mogelijke knelpunten in het transportsysteem. New Energy Coalition is hierbij verantwoordelijk voor de coördinatie en geeft mede uitvoering aan een aantal specifieke werkpakketen.

De projectmanager die wij zoeken zal, samen met de wetenschappelijke liaison, verantwoordelijk zijn voor het projectmanagement en de afstemming met de partners. Alsmede de aansturing van het team (ca. 3 fte) voor uitvoering van het eigen onderzoekdeel. HyDelta loopt in ieder geval tot eind 2021 en is voorloper voor een langjarig nationaal onderzoek- en investeringsprogramma voor waterstof en chemie, waarover binnenkort duidelijkheid wordt verwacht. Met de coördinatie van HyDelta wordt voorgesorteerd om ook hier mede uitvoering aan te geven.

Wat wij van je vragen

Als projectmanager heb je een belangrijke verbindende rol om met de andere kennispartners en in afstemming met de industrie en topsector energie het onderzoek voor waterstof vorm te geven. Te beginnen met HyDelta als opstap voor verdere uitbouw en groei. Daarbij vertegenwoordig je de belangen van New Energy Coalition en de achterliggende partners op (inter)nationaal niveau. Dit vraagt voldoende gezag en senioriteit, alsmede brede ervaring op vlak van onderzoek(begeleiding) en programmamanagement. Daarnaast ben je in staat proactief kennis uit te dragen en een team van onderzoekers te leiden en motiveren.

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau (technische en/of economisch), met duidelijk energieprofiel;
  • Aantoonbare ervaring in het opzetten, uitvoeren en managen van complexe projecten;
  • Sterke affiniteit met onderzoek, energietransitie en waterstof;
  • Representatief en gezaghebbend op (inter)nationaal niveau;
  • Goede leidinggevende kwaliteiten en in staat de brug te slaan tussen markt en wetenschap;
  • Communicatief vaardig in het Nederlands en Engels.

 

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan met doorgroeimogelijkheden, een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanvang per direct, met een contract voor één jaar en uitzicht op een vaste aanstelling. Het betreft een aanstelling als Project Manager D met een fulltime salaris van €4.660 tot €7.770 bruto per maand, afhankelijk van werkervaring.

Solliciteren

Solliciteren kan tot 5 december, door een brief en CV te sturen naar hrm@newenergycoalition.org o.v.v. Project Manager.

Voor vragen over de functie en/of procedure kun je contact opnemen met Bianca Dijkstra 06-42751172.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Talen: