Vacature: Project Manager Systeemintegratie Alkmaar/Groningen (0,8 – 1 FTE)

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een voortdurend groeiend netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo’s die samen werken aan de versnelling van de energietransitie voor een duurzame toekomst. New Energy Coalition is geworteld in Noord-Nederland, waar van oudsher een schat aan energiekennis is geconcentreerd, en waar een sterke energie-infrastructuur is. Vanuit die kennispositie werkt de coalitie aan energie-innovaties, -onderzoek en -onderwijs. De regio als proeftuin, met (inter)nationale reikwijdte.  

We zijn gevestigd in het Energy Academy Europe-gebouw op Zernike Campus Groningen. Er werken circa 60 medewerkers in verschillende teams en projecten. Voor meer informatie: www.newenergycoalition.org.

 

Voor ons Team Systeemintegratie, dat opereert vanuit Alkmaar en/of Groningen, zoeken wij een

Project Manager (0,8-1 fte)

Een succesvolle energietransitie vergt kennis over techniek, maar ook over juridische, ruimtelijke, sociaal-maatschappelijke, financiële en economische aspecten. Dit komt samen onder het programma research & innovation, langs de lijnen systeemintegratie en groene moleculen. Het Team Systeemintegratie, bestaat uit 12 experts richt zich op optimalisatie van de waardeketen tussen energieproductie en -verbruik op verschillende schaalniveaus. Het einddoel is om slimme energiesystemen te ontwikkelen voor industrie, gebouwde omgeving en op de Noordzee. Waarbij de synergie tussen (bestaande) infrastructuur voor gas, elektriciteit en warmte het totaalsysteem betrouwbaar en betaalbaar moet houden. Hiervoor is nieuwe kennis en samenwerking nodig. De portfolio bestaat uit diverse (internationale) projecten en activiteiten om onderzoek en innovatie op dit vlak te stimuleren. Hiervoor worden door een team van expert diverse inhoudelijke en organisatorische rollen vervuld. Daarnaast werkt het team permanent aan het opzetten en werven van nieuwe projecten en contacten.

De functie

Als project manager werk je aan de diverse projecten. Dat betekent dat je projecten opstart, (mede) uitvoert of aanstuurt, waarbij je de aangegeven tijd, scope en budget goed bewaakt. Dit doe je samen met collega’s en andere partijen. Hierbij gaat speciale aandacht uit naar het internationaal verder helpen van energie-innovaties uit het MKB. Je weet hiervoor ondernemers te bereiken en enthousiasmeren. De werkzaamheden zijn regionaal, maar worden veelal verricht in een (inter)nationale context. Je werkt samen met teamgenoten, collega’s van andere teams en met onze partners (kennisinstellingen, overheden en bedrijven). Om een goede bijdrage te leveren ben je enthousiast over de uitdagingen van de energietransitie en heb je daartoe een gerichte opleiding gedaan. Affiniteit met systeemintegratie en MKB/ondernemerschap is zeker een pré.

Functie-inhoud

 • Je geeft inhoudelijke ondersteuning aan het programma en projecten op het vlak van systeemintegratie;
 • Je ontwikkelt projecten of voert projecten uit. Je analyseert daarbij de uitdagingen, wensen en behoeften en vertaalt deze naar plan van aanpak, toetst de haalbaarheid en werkt samen met collega’s en relaties aan de verdere inhoudelijke uitwerking. Je zorgt daarbij ook voor draagvlak bij de stakeholders;
 • Je ontwikkelt expertise op een specifiek onderwerp van het energiesysteem en gebruikt deze expertise binnen de projecten
 • Je werkt aan het verwerven van subsidies en aan de inhoudelijke en administratieve uitwerking van lopende subsidies;
 • Je benadert en helpt het (regionale) MKB om via Enterprise Europe Network en andere ondersteuningsprogramma’s internationaal zaken te doen;
 • Je houdt je vakgebied goed bij en adviseert onze relaties en partners actief. Hierbij ligt de focus op de relaties in Noorden van Nederland en Noord-Holland Noord in het bijzonder;
 • Je ontwikkelt je eigen netwerk en je vertegenwoordigt New Energy Coalition bij betrokken kennisinstellingen, gemeenten, provincies, bedrijven en subsidie-instellingen;

Functie-eisen

  • HBO/WO afgestudeerd met een duidelijk energieprofiel. Kennis over systeemintegratie is een pré;
  • Je hebt via je studie of werk laten zien dat je projectorganisatie altijd op orde is;
  • Je kunt goed samenwerken met stakeholders uit verschillende sectoren en hebt daar ook ervaring mee;
  • Je spreekt de taal van MKB/ondernemers en bent in staat (inter)nationaal verbanden te leggen om innovatiekansen verder te brengen;
  • Je bent flexibel en analytisch. Daarbij ben je in staat om zowel zelfstandig als in teamverband ideeën te beoordelen en projectvoorstellen en subsidieaanvragen op te stellen.
  • Je vindt het leuk nieuwe contacten te leggen en een vertrouwensband op te bouwen; je bent niet bang jezelf te presenteren.
  • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal en goede redactionele vaardigheden;

Wat bieden we

   • De energietransitie is in volle gang en daar kun jij écht een bijdrage aan leveren. Je werkt in een team met veel expertise en drive en je werkt samen met onze partners: veelal zeer interessante bedrijven en kennisinstellingen. Samen pakken we de uitdagingen aan en jij zit daar middenin.
   • Je kunt per direct bij ons beginnen, met een dienstverband voor 1 jaar en uitzicht op een vaste aanstelling.
   • Wij bieden een gevarieerde baan met ontwikkelkansen in een informele werksfeer en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.
   • De functie is ingeschaald als Project Manager A, met een salaris vanaf € 2.480 tot € 4.840 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

De werkzaamheden worden verricht vanuit ons kantoor in Groningen en/of in Alkmaar. Daarbij is er in overleg voldoende gelegenheid en flexibiliteit voor thuiswerk.


Meer Informatie

Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij Mark de la Vieter, teamcoördinator systeemintegratie. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra of Jeanine Steenbergen (088-1166800).

Solliciteren

Je kunt solliciteren door vóór woensdag 13 april een motivatiebrief en CV te sturen naar HRM@newenergycoalition.org

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Talen: