Vacature: Project Manager Noord-Holland Noord (0,8-1 fte) – herhaalde oproep

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-) instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

Voor de versterking van ons team Business development zoeken wij voor Noord-Holland een:

Project Manager (0,8-1 fte)

 

Het team en de functie

De energietransitie moet ons helpen om te schakelen naar een duurzame energievoorziening. Dat is spannend en vraagt veel veranderingen en dus expertise. Jij kan daar actief aan me gaan doen.

Het team Business Development draagt zorg voor het acquireren, ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe projecten, veelal vanuit een programma. Deze projecten moeten innovaties op het vlak van energietransitie versnellen. Dit toen we door kennis te ontwikkelen en door investeringen in nieuwe energietechnieken en toepassingen te stimuleren. Inhoudelijk richten we ons op vijf thema’s: Noordzee als Energieregio, Waterstof, Lokale energiesystemen, Industriële transformatie en Vergroening Gassysteem. Jouw werkzaamheden zullen zich vooral richten op de ontwikkelingen op het gebied van waterstof, maar je zal ook betrokken raken bij de andere thema’s.

In de functie werk je aan de diverse projecten in deze energietransitie. Dat betekent dat je projecten opstart, inhoudelijk werkt aan de projecten, maar kan het ook aansturing inhouden van een samenwerkingsverband van partijen. Deze werkzaamheden zijn regionaal, maar worden verricht in een (inter)nationale context. Belangrijk is dat je de aangegeven tijd, scope en budget goed bewaakt. Dit doe je in samenwerking met een senior collega.

De focus van de werkzaamheden ligt in de energietransitie in Noord-Holland met speciale aandacht voor het waterstofprogramma dat we met onze partners uitvoeren.

Je werkt samen met teamgenoten, collega’s van andere team en met onze partners (kennisinstellingen, overheden en bedrijven).  Om een goede bijdrage te kunnen leveren ben je enthousiast over de uitdagingen die het brede terrein van energietransitie ons stellen en je hebt daartoe een gerichte opleiding gedaan. Als je specifiek affiniteit met waterstoftechnologie hebt, is dat voor deze functie zeker een pré.

Functie-inhoud

 • Je geeft inhoudelijke ondersteuning en expertise bij de uitvoering aan het waterstofprogramma en andere programma’s.
 • Je ontwikkelt projecten of voert projecten uit. Je analyseert daarbij de uitdagingen, wensen en behoeften en vertaalt deze naar plan van aanpak. Toetst de haalbaarheid van projecten en werkt samen met collega’s en relaties aan de verdere inhoudelijke uitwerking. Zorgt daarbij ook voor draagvlak bij de stakeholders.
 • Je werkt ook aan subsidieaanvragen en aan de inhoudelijke en administratieve uitwerking van reeds lopende subsidieprogramma’s.
 • Je houdt je vakgebied goed bij en adviseert ook onze relaties en partners actief. Hierbij ligt de focus op de relaties in Noord-Holland met wie we het waterstofprogramma ontwikkelen.
 • Je ontwikkelt ook je eigen netwerk en je vertegenwoordigt New Energy Coalition bij betrokken kennisinstellingen, gemeenten, provincies, bedrijven en subsidie-instellingen;


Functie-eisen

 • HBO of WO afgestudeerd met een bèta-achtergrond en een duidelijk energieprofiel. Kennis op het thema Waterstof is zeker een pré;
 • Je hebt via je studie of banen laten zien dat je projectorganisatie altijd op orde is.
 • Je snapt dat het belangrijk is om met stakeholders uit verschillende sectoren samen te werken en hebt daar ook al ervaring mee;
 • Voor business development moet je flexibel en analytisch zijn. Daarbij komt ook dat je in staat bent om zowel zelfstandig als in teamverband ideeën te beoordelen en projectvoorstellen en subsidieaanvragen op te stellen.
 • Je vindt het leuk om nieuwe contacten te maken en een vertrouwensband te creëren, bent niet bang om je zelf te presenteren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal en hebt de goede redactionele vaardigheden;

 

Wat bieden we

 • De energietransitie is in volle gang en wij bieden je de gelegenheid om daar écht een bijdrage aan te leveren. Je werkt in een team met veel expertise en drive en je werkt snel samen met onze partners: veelal zeer interessante bedrijven en kennisinstellingen. Samen pakken we de uitdagingen aan en jij zit daar straks midden in.
 • Als je in de waterstofrevolutie gelooft, krijg je bij ons de kans om daar in mee te doen en je zelf te ontwikkelen.
 • Het betreft eerst een dienstverband voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Wij bieden een gevarieerde baan met ontwikkelkansen in een informele werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.
 • De functie is ingeschaald als Project Manager, met een salaris vanaf €2.400 tot €5.400 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

De werkzaamheden worden voornamelijk vanuit ons kantoor in Alkmaar gevoerd (Gebouw C, Bergerweg 200). Overleggen met collega’s vinden voornamelijk plaats in Groningen (Energy Academy Building, Nijenborgh 6)


Informatie

Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij Frank Brandsen, Business Development Manager voor Noord-Holland (06-22792124). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra of Jeanine Steenbergen (088-1166800).

Je kunt solliciteren door uiterlijk 8 mei a.s. een motivatiebrief en CV te sturen naar HRM@newenergycoalition.org.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Talen: