Vacature: programma manager HEAVENN (0,8 – 1 fte)

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een voortdurend groeiend netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo’s die samen werken aan de versnelling van de energietransitie voor een duurzame toekomst. Het is geworteld in Noord-Nederland, waar van oudsher een schat aan energiekennis is geconcentreerd, en waar een sterke energie-infrastructuur is. Vanuit die kennispositie werkt de coalitie aan energie-innovaties, -onderzoek en -onderwijs. De regio als proeftuin, met (inter)nationale reikwijdte.

We zijn gevestigd in het Energy Academy Europe-gebouw op Zernike Campus Groningen. Er werken circa 60 medewerkers in verschillende teams en projecten.

Voor ons programma HEAVENN zoeken wij een:

Programma manager (0,8 – 1 fte)

De functie
Waterstof gaat een sleutelrol innemen in de energietransitie. Daarbij heeft Noord-Nederland een belangrijke en zeer kansrijke positie gezien haar gunstige geografische ligging aan de Noordzee met toegang tot offshore windparken, de aanwezige chemische industrie, de aanwezigheid van de aardgasinfrastructuur (transport en opslag) en een sterk kenniscluster. Dit samen zorgt ervoor dat de eerste Hydrogen Valley, een volledig functionerende groene waterstofketen, van Europa in Noord-Nederland gerealiseerd gaat worden aan de hand van het programma HEAVENN. Hiermee levert het noorden van Nederland de blauwdruk voor nieuwe Hydrogen Valleys en vormt het een belangrijke Europese hotspot voor waterstofontwikkelingen.

Jouw hoofdtaak is het aansturen van het programma HEAVENN, dat in januari 2020 van start is gegaan en een loopduur kent tot en met 2025. Er ligt een uitgebreid projectplan klaar dat de basis vormt voor het programma. Bij de aansturing van het programma neem je proactief het voortouw waarbij je de juiste afstemming met een dertigtal betrokken nationale en internationale partijen weet te vinden, houd je zicht op de voortgang en inspireer je alle betrokkenen om het beste uit het programma en zichzelf te halen. Je wordt daarbij onderdeel van het team Groene Moleculen en gaat rapporteren aan de team coördinator en directeur strategie waterstof.

Jouw belangrijkste activiteiten zijn:

 • Aansturen en bewaken van het uitvoeringsprogramma
 • Fungeren als direct aanspreekpunt voor overige consortiumleden en interne en externe betrokkenen
 • Organiseren van executive comité, cluster- en werkgroepen
 • Versterken van samenwerking tussen consortiumpartijen en -partners
 • Signaleren van risico’s en knelpunten en het daarop anticiperen
 • Coördinatie van de inhoudelijke en financiële rapportages/verantwoording
 • Rapportage van projectvoortgang aan Clean Hydrogen Partnership en interne stakeholders

Jij beschikt over:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • 5 jaar ervaring als projectleider of programmamanager
 • Kennis van en ervaring met het leiden van complexe en publiek-private projecten/ subsidieprogramma’s
 • In staat om complexe vraagstukken te doorgronden en op te lossen
 • Kennis van waterstof en ervaring in de energiesector
 • Goede organisatievaardigheden
 • Gevoel voor en ervaring met stakeholdermanagement
 • Organisatiesensitiviteit
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pré
 • De eigenschappen: stressbestendig, flexibel, oplossing- en resultaatgericht, ondernemend, initiatiefrijk, volhouder, netwerker en verbinder

Wat bieden we?
De energietransitie is in volle gang. Daar draag je aan bij als programma manager van HEAVENN. Wij bieden een gevarieerde baan met verantwoordelijkheid en ontwikkelkansen in een informele werksfeer, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.

De functie is ingeschaald als projectmanager C, met een salaris van € 3.270,- tot € 6.690,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring. Je kunt per direct bij ons beginnen, met een dienstverband voor 1 jaar en uitzicht op een vaste aanstelling.

Meer informatie
Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Marieke Abbink, CEO New Energy Coalition via m.abbink@newenergycoalition.org. We nemen graag de tijd om meer te vertellen over het programma en jouw vragen te beantwoorden.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Jeanine Steenbergen, afdeling HR, 088-1166800.

Solliciteren
Herken je jezelf in het bovengeschetste profiel? Solliciteer dan uiterlijk 16 mei 2022. Dit doe je door een motivatiebrief en je cv te mailen naar HRM@newenergycoalition.org, o.v.v. Kenmerk HEAVENN. De eerste gespreksronde is op 23 mei 2022, de 2e gespreksronde staat gepland op 30 mei 2022.

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)

Talen: