Vacature: Onderwijs- en Arbeidsmarktinnovator (0,8 fte)

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-)instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.  

New Energy Coalition is gevestigd in het Energy Academy-gebouw op Zernike Campus in Groningen. Er werken circa 50 medewerkers in verschillende teams en projecten. 

  

Voor ons programma Human Capital zoeken wij een   

Onderwijs- en Arbeidsmarktinnovator (0,8 fte)

 

De klimaatopgave vraagt binnen de energietransitie ook om een transitie in het onderwijs- en arbeidsmarktsysteem. Er worden nieuwe vaardigheden gevraagd en het optimaliseren van de afstemming tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is een grote uitdaging. Om Noord-Nederland hierin als ecosysteem te ontwikkelen dat zowel nationaal als internationaal als voorbeeld kan dienen is het belangrijk om samen met het onderwijs, werkgevers en sociale partners nieuwe initiatieven op te zetten. Hierin zijn inmiddels eerste stappen gezet, maar versterking is gewenst. Zo werken we aan de ontwikkeling van een doorgaande leerlijn in de waterstofeconomie, een integraal online platform dat leren en werken in de energietransitie voor iedereen toegankelijk maakt en zetten we samen met partners een nationale wervingscampagne op.      

Taken en verantwoordelijkheden:   

Jouw hoofdtaak is het aansturen van bovengenoemde activiteiten en het ontwikkelen van nieuwe onderwijs- en arbeidsmarktprojecten. Er ligt een uitgewerkt strategisch meerjarenplan en samen met de programmamanager vertaal je die in nieuwe projectvoorstellen en subsidieaanvragen. Je herkent de kansen die zich in de regio voordoen en weet deze te vertalen naar de juiste financieringsmogelijkheden. Binnen ons Human Capital-programma ben jij degene die innovatie aanjaagt en in afstemming met relevante stakeholders tot succesvolle projecten komt. Jouw belangrijke opgave daarbij is het optimaliseren van de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.   

De belangrijkste activiteiten zijn:  

 • Versterken van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven  
 • Kennisontwikkeling en –deling tussen de partners  
 • Coördineren van zowel nieuwe als bestaande projecten   
 • Schrijven van regionale, nationale en Europese subsidieaanvragen

Je werkt nauw samen met de collega’s in het Human Capital-domein en rapporteert aan de programmamanager Education & Employability.

Functie-eisen:  

 • HBO/WO werk- en denkniveau  
 • Kennis en ervaring in de energiesector en/of onderwijs- en arbeidsmarktdynamiek  
 • Ervaring met het opstellen van projectplannen en subsidieaanvragen   
 • Onderwijskundige achtergrond is een pré  
 • Flexibel, oplossing- en resultaatgericht, ondernemend en initiatiefrijk  
 • Netwerker en verbinder  
 • Vloeiende beheersing van het Engels in woord en geschrift  

Wat bieden we  

 • De energietransitie is in volle gang. Daar draag je aan bij door studenten relevante kennis aan te bieden en zo de energieprofessionals van morgen op te leiden.  
 • Je werkt in een enthousiast team en maakt onderdeel uit van een organisatie waarin – naast onderwijs voor studenten – ook onderwijs voor professionals, onderzoek en business development tot stand gebracht wordt.  
 • Je kunt per direct bij ons beginnen, met een dienstverband voor 1 jaar en uitzicht op een vaste aanstelling.  
 • Wij bieden een gevarieerde baan met ontwikkelkansen in een informele werksfeer, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.  
 • De functie is ingeschaald als projectmanager B, met een salaris vanaf € 2.775,- tot € 5.551, – bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.  

Meer informatie

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Hielke Hekman, h.hekman@newenergycoalition.org  

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra, 06-42751172.  

   

Solliciteren  

Herken je jezelf in het bovengeschetste profiel? Solliciteer dan uiterlijk 20 juni 2021 door een korte introductievideo (1 min) en je cv te mailen naar HRM@newenergycoalition.org, o.v.v. Kenmerk HH/2.

Mocht je liever een andere creatieve manier van solliciteren doen dan een introductie d.m.v. video dan staan we daar ook zeker voor open.   

  

(acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)  

Talen: