Vacature: Ervaren Communicatietalent/online marketeer (1 FTE)

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. De organisatie is een brede en voortdurend groeiende coalitie met kennisinstellingen, de energiesector, overheden en ngo’s, bedrijfsleven en industrie. Samen werken wij aan de energietransitie en aan een duurzamere en mooiere wereld. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen. New Energy Coalition is gevestigd in het Energy Academy Europe-gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Er werken circa 50 medewerkers in verschillende teams en projecten. 

Het team 

Het team Marketing & Communicatie verzorgt de corporate communicatie van New Energy Coalition en de communicatie van projecten, evenementen en activiteiten die New Energy Coalition uitvoert in samenwerking met haar partners. Het takenpakket is heel gevarieerd: we adviseren, stellen communicatieplannen en -strategieën op en zijn verantwoordelijk voor de activiteiten en middelen die hier uit voortkomen, zoals websites, social media-kanalen, persrelaties,  promotie en ondersteuning van evenementen en programma’s.  De voertaal is wisselend Nederlands en Engels.

Voor het team zoeken wij een

Ervaren Communicatietalent/online marketeer (1 FTE)

We zijn op zoek naar een creatieve en proactieve marketing/communicatiemedewerker met een talent voor online marketing.

De functie

In deze functie ligt de nadruk op online communicatie, zowel adviserend als uitvoerend. De taken variëren van het bouwen en onderhouden van websites en social media tot het ontwikkelen van media-campagnes en het monitoren en analyseren daarvan. Je bent verder (mede) verantwoordelijk voor het creëren en afstemmen van online content.

Daarnaast ben je breed  inzetbaar en begeleid je zelfstandig de communicatie van projecten die we bij New Energy Coalition uitvoeren. Daarin ben jij de eerste contactpersoon voor de projectleider, breng je de communicatiebehoefte in kaart, stel je plannen op en voert deze zelfstandig uit.

We zoeken een enthousiaste collega die praktisch, snel en accuraat is. Iemand die zichzelf up-to-date houdt over recente ontwikkelingen in online communicatie en die bij het ontwikkelen van een campagne het juiste online-advies geeft. Je staat stevig in je schoenen, stelt je flexibel op en bent bereid om bij te springen als collega’s jouw ondersteuning nodig hebben. Kortom het schakelen tussen denken en doen is voor jou geen enkel probleem. Je legt verantwoording af aan de Marketing Communicatie coördinator.

Herken jij je in onderstaande functie-eisen en ben jij dat communicatietalent dat in een dynamische omgeving het beste tot zijn/haar recht komt, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Functie-eisen:

  • Minimaal hbo-niveau, bij voorkeur met een specialisatie in online communicatie;
  • Relevante werkervaring, bij voorkeur minimaal 5 jaar als communicatiemedewerker met nadruk op online communicatie;
  • Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en je hebt aantoonbare ervaring met (online) marketingstrategieën;
  • Ervaring in het ontwikkelen, realiseren en evalueren van online campagnes via social media en Google Adwords;
  • Ervaren in het communicatief begeleiden van projecten van conceptontwikkeling tot uitvoering;
  • Kennis van en ervaring met WordPress (HTML & installeren en opmaken van templates), Mailchimp, Google Analytics, Google Adwords, bij voorkeur ook Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator;
  • Affiniteit met het thema energietransitie;
  • Uitstekende vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden
De datum van indiensttreding is zo snel mogelijk. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Wij bieden een marktconform salaris (bandbreedte € 2.775 – € 5.550) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie
Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij Charles van Santvoord, Marketing Communicatie Coördinator (06-27515493). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra (06-42751172).

Je kunt solliciteren door vóór 22 maart een motivatiebrief en CV te sturen naar hrm@newenergycoalition.org . Sollicitatiegesprekken vinden eind maart plaats.

(acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)

 

Talen: