Vacature: Coördinator Team Communicatie / Strategisch Communicatieadviseur (0,8 – 1 FTE)

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-)instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

Ben jij een communicatieadviseur en coördinator met een strategische blik en stevige ervaring in de breedte van het vakgebied? Heb jij een duidelijke visie op de toegevoegde waarde van communicatie en weet je organisaties daarin mee te krijgen? Ben jij een pro-actieve adviseur en ondersteuner van de directie? Ben jij als verbinder in staat het beste uit je collega’s te halen om samen de communicatie van de hele organisatie naar een hoger plan te tillen? Dan ben jij de collega die we zoeken.

Om onze ambities te helpen verwezenlijken en ons team Communicatie te versterken zijn wij op zoek naar een

Coördinator Team Communicatie/Strategisch Communicatieadviseur (32-40 uur)

Wij bieden een uitdagende, verantwoordelijke en gevarieerde positie in een jonge en ambitieuze organisatie met een informele werksfeer. De organisatie is continu in beweging en biedt daardoor volop ontwikkelkansen en ruimte voor initiatief. In eerste instantie krijg je een jaarcontract, met uitzicht op een mogelijke vaste aanstelling. Je geeft als Coördinator leiding aan het Team Communicatie, bestaand uit 5 fte. Daarnaast ben je strategisch adviseur voor de directie. Je neemt deel aan het coördinatorenoverleg van New Energy Coalition. Je speelt, samen met de medewerkers van het Team Communicatie, een belangrijke rol bij de verwezenlijking van de meerjarenstrategie die New Energy Coalition onlangs heeft geformuleerd. Het zichtbaarder maken en duidelijker profileren van de organisatie speelt in deze strategie een centrale rol. Je zal deze strategie de komende jaren invullen en uitbouwen. Je legt verantwoording af aan de Algemeen Directeur.

Verantwoordelijkheden

 • Je bent eindverantwoordelijk voor visie, strategie, beleidsvorming en de uitvoering van de communicatie. Je bewaakt de voortgang en de onderlinge samenhang en stuurt waar nodig bij.
 • Je stuurt het Team Communicatie aan, coördineert de communicatiewerkzaamheden en zorgt ervoor dat je collega’s hun werk goed kunnen uitvoeren en tegelijkertijd de organisatie optimaal ondersteunen.
 • Namens het team neem je zitting in het coördinatorenoverleg met de directie.
 • Je adviseert de directie proactief en toont je daarin een positief kritische
 • Je focus ligt op het gebied van corporate communicatie, interne communicatie en de positionering van New Energy Coalition als belangrijke speler in de energietransitie, zowel nationaal als
 • Samen met je communicatiecollega’s ben je verantwoordelijk voor het communicatiever maken van de organisatie.
 • Je hebt je eigen communicatieprojecten en werkt daarbij nauw samen met de communicatieadviseurs en de specialisten binnen het team. Daarbij maak je gebruik van hun expertise.

Wat vragen we van jou?

 • WO werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van communicatie, aangevuld met verdiepende vakopleidingen
 • Minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als (senior) communicatieadviseur in een veranderende organisatie
 • Leidinggevende ervaring is een pré
 • Gedegen, actuele kennis en vaardigheden in de breedte van het communicatievak, zoals interne communicatie, public affairs/lobby, branding, marketingcommunicatie, relatiemanagement en online communicatiedisciplines als community- en conversation management en contentmanagement
 • Sterke analytische en adviesvaardigheden, managementidentificatie en organisatiesensitiviteit
 • Je hebt coachende kwaliteiten en oog voor de zachte kant van de organisatie
 • Je hebt affiniteit met de energietransitie
 • Redactioneel zeer sterk en ervaring in digitale content en kanalen
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als Engels

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is bij voorkeur zo spoedig mogelijk. Het betreft een dienstverband voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Wij bieden een gevarieerde baan met ruime ontwikkelingskansen, een informele werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden met  een marktconform salaris, schaal 8 (€4.000 – € 6.500) De definitieve inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over New Energy Coalition verwijzen we naar www.newenergycoalition.org.

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Bianca Dijkstra, 06-42751172.

 

Sollicitatieproces

Herken je jezelf in het bovengeschetste profiel? Stuur dan uiterlijk 5 december 2020 een motivatiebrief, met CV naar HRM@newenergycoalition.org,  o.v.v. Sollicitatie Coördinator Communicatie.

We streven ernaar de sollicitatieprocedure voor 22 december of zoveel eerder als mogelijk is, af te ronden; een assessment kan daar onderdeel van uitmaken.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Talen: