Vacature: Coördinator Onderwijs (0,4 – 0,5 fte)

Gepubliceerd op

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te verslimmen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-) instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

New Energy Coalition is op zoek naar een Coördinator Onderwijs (0,4-0,5 fte).

Het team en de functie

Als Coördinator Onderwijs val je binnen het team Onderwijs van New Energy Coalition. Dit team richt zich op het opleiden van een nieuwe generatie energieprofessionals. De samenleving heeft specialisten nodig die de energietransitie integraal begrijpen, met kennis van alle relevante disciplines (technisch, sociaal, ruimtelijk, ecologisch, politiek, juridisch, economisch).

Het team Onderwijs streeft ernaar het energieonderwijs beter op de kaart te zetten bij onderwijsinstellingen op WO-, HBO- en MBO-niveau. Dit gebeurt in samenwerking met onze partners Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool, de noordelijke MBO-instellingen (verenigd in Energy College) en andere partners.

Tot het portfolio van het team Onderwijs behoren: een programma van leeractiviteiten (lezingen, debatten, symposia, masterclasses en excursies) over diverse aspecten van de energietransitie, de jaarlijkse uitreiking van de hieraan gerelateerde Energy Academy Certificates, de organisatie van evenementen waaronder een Career Event en de wervingscampagne voor energieonderwijs. Bovendien werkt het team aan de ontwikkeling van nieuwe initiatieven, zoals een energietraineeship.

Als Coördinator Onderwijs stuur je het team aan en werk je nauw samen met onderwijsinstellingen. Bovendien leg je de verbinding met de bedrijvenpartners van New Energy Coalition om de aansluiting van energieonderwijs op de arbeidsmarkt te optimaliseren.

Functie-inhoud

 • Aansturen van het team Onderwijs.
 • Het mede bepalen van de strategie en koers van onderwijs binnen New Energy Coalition. Bewaken van het totale onderwijsportfolio.
 • Ontwikkelen en uitbreiden van energieonderwijs in samenwerking met Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen en andere aan New Eenergy Coalition verbonden onderwijsinstellingen. Actief samenwerking zoeken en contacten/relaties onderhouden met deze partijen.
 • Verbindingen leggen en onderhouden met bedrijven, organisaties en overheden ten behoeve van de aansluiting van het energieonderwijs op de (energie)-arbeidsmarkt.
 • Acquisitie en ontwikkeling van nieuwe onderwijsprojecten.

Functie-eisen

 • Je bent WO- of HBO-afgestudeerd, bij voorkeur op masterniveau, met aantoonbare kennis van energievraagstukken.
 • Je hebt affiniteit met (interdisciplinair) onderwijs.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je bent gericht op samenwerking, zelfstandig, gestructureerd, mensgericht, proactief, strategisch denker en in staat om nieuwe kansen te identificeren.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling.

Wat bieden we

 • De energietransitie is in volle gang. Daar draag je aan bij door studenten relevante kennis aan te bieden en zo de energieprofessionals van morgen op te leiden.
 • Je werkt in een klein, enthousiast team en maakt onderdeel uit van een brede organisatie waarin – naast onderwijs voor studenten – ook onderwijs voor professionals, onderzoek en business development tot stand gebracht wordt.
 • Je kunt per direct bij ons beginnen, met een dienstverband voor 1 jaar en uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Wij bieden een gevarieerde baan met ontwikkelkansen in een informele werksfeer, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.
 • De functie is ingeschaald als Project Manager C, met een salaris vanaf € 3.900 – € 6.300 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

 

Informatie

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Marieke Abbink, Algemeen Directeur (06 22954815). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra of Jeanine Steenbergen (088-1166800).

Voor meer informatie over New Energy Coalition zie www.newenergycoalition.org.

Je kunt solliciteren door voor 24 april 2020 een motivatiebrief en CV te sturen naar hrm@newenergycoalition.org

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Talen: