International Advisory Board (IAB)

 

De International Advisory Board (IAB) bestaat uit internationale energiedeskundigen uit verschillende delen van de wereld. Het IAB geeft strategisch advies aan de Raad van Bestuur van New Energy Coalition over zaken die te maken hebben met organisatie en bestuur, internationale ontwikkelingen en diverse energiegerelateerde onderwerpen. De IAB maakt deel uit van de bestuursstructuur van NEC.

Joan Macnaughton CB

Voorzitter IAB.

Voorzitter Raad van Bestuur The Climate Group. Lid van de Strategic Advisory Board van Engie UK. Eerdere functies waren onder meer voorzitter van het 'World Energy Trilemma' rapport van de World Energy Council en directeur-generaal Energie in het Verenigd Koninkrijk. Lid van vele andere academische en bedrijfsbesturen.

Dr. Nawal Al-Hosany

VAE's permanente vertegenwoordiger bij het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie (IRENA). Adviseur van de staatsminister van de VAE, dr. Sultan Al Jaber, voormalig uitvoerend directeur van Masdar (Abu Dhabi Future Energy Company).

Dr. Douglas J. Arent

Adjunct-directeur van het geassocieerd laboratorium, wetenschappelijke informatica en energieanalyse van het Nationaal Laboratorium voor hernieuwbare energie (NREL). Senior Associate, Energy Security and Climate Change Program bij het Centrum voor Strategische en Internationale Studies CSIS.

Prof. Dr. Ing. Hans-Peter Beck

Toonaangevend wetenschapper aan de Duitse academie voor technologische wetenschappen (Acatech) en uitvoerend directeur voor energiesystemen en procestechnologieën aan het instituut voor elektrotechniek en energiesystemen en lid van de raad van bestuur van het Clausthaler milieutechnologie-instituut aan de Technische Universiteit van Clausthal.

Dr. Tareq Emtairah

Directeur van het ministerie van Energie van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO). Voormalig onderzoeksmedewerker bij het Internationaal Instituut voor Industriële Milieu-Economie, Lund University & Executive Director, Regionaal Centrum voor Hernieuwbare Energie en Energie-efficiëntie (RCREEE), Caïro.

Dr. Ken Koyama

Hoofdeconoom en algemeen directeur van het Instituut voor Energie-Economie, Japan. Gastprofessor aan de Graduate School of Public Policy van de Universiteit van Tokio. Adviseur van het Ministerie van Economie, Handel en Industrie van Japan, de Universiteit van Tenaga Nasional (Maleisië).

Dr. Tatiana Mitrova

Directeur Energiecentrum van de SKOLKOVO Business School. Wetenschappelijk adviseur bij het Energie-onderzoeksinstituut van de Russische Academie van Wetenschappen (ERI RAS), onderzoeker aan het Centrum voor Wereldwijd Energiebeleid van de Columbia University, Senior Visiting Research Fellow van het Oxford Institute for Energy Studies (OIES).

Dr. Pradeep Monga

Adjunct-directeur van het VN-Verdrag ter bestrijding van woestijnvorming (UNCCD). Eerdere functies zijn onder meer directeur van de afdeling Energie & Klimaatverandering van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO) en hoofd van het energie- en milieuprogramma van UNDP India.

Prof. dr. Petter Nore

Energieadviseur bij het Noorse Agentschap voor Ontwikkeling NORAD, hoogleraar aan de North University in Bodø, voormalig hoofd energieanalist bij het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dr. Malcolm Wilson

Vicevoorzitter bij New World Orange Biofuels, COO bij Prairie Biogas Ltd, lid van de adviesraad van het Reservoir Characterization Project, Colorado School of Mines, CEO ArticCan Energy Services.

Talen: